Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Організував трансляцію російських каналів під час окупації Куп’янщини і став героєм пропагандистського відео — судитимуть поплічника ворога (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 62-річного чоловіка за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчиненого з використанням засобів масової інформації, та за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 436-2, ч. 6 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, під час вторгнення збройних сил рф на територію Куп’янського району обвинувачений добровільно пішов на співпрацю з окупантами. Поплічник ворога — мешканець селища Великий Бурлук, який мав досвід роботи інженером у місцевій телерадіокомпанії. 
 
У серпні 2022 року чоловік уклав так званий «договор возмездного выполнения работ» з представниками окупаційної адміністрації. Маючи необхідні навички і доступ до обладнання, колаборант організував трансляцію російських телеканалів на території Куп’янщини, де в подальшому транслювався антиукраїнський контент. Чоловік отримав за це плату в російських рублях. 
 
Більше того, обвинувачений і сам дав інтерв’ю Мар’яні Наумовій — російській пропагандистці, яке потім транслювалось в етері «Первого канала». У записаному відеоролику чоловік, свідомо перекручуючи факти, заперечував збройну агресію рф проти України. Він висловлювався на підтримку дій ворога, представляв російських військових «визволителями» і розповідав, як держава-агресорка «турбується» про місцеве населення, забезпечуючи мешканців «гумдопомогою». 
 
За клопотанням сторони обвинувачення чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  
 
Обвинувальний акт направлено до Чугуївського міського суду Харківської області.
 
Чоловіку загрожує до дванадцяти років позбавленні волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування — Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 259