Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2024

Ексзаступника Куп'янського міського голови підозрюють у держзраді та колабораціонізмі (ФОТО)

Керівник Харківської обласної прокуратури повідомив про підозру 50-річному депутату райради за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), та за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Підозрюваний обіймав посаду заступника Куп’янського міського голови Харківської області. На чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року він був обраний депутатом Купʼянської районної ради Харківської області VIII скликання від забороненої нині в Україні політичної партії «Опозиційна платформа — За життя».
 
За даними слідства, 27 червня 2022 року зрадник добровільно уклав трудовий договір та обійняв посаду «в.о. помічника заступника голови з питань інфраструктури» в окупаційній адміністрації.
 
На цій посаді підозрюваний керував комунальними підприємствами Куп'янська під час окупації.
 
Наразі депутат переховується від українського слідства на території рф. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.
 
Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 249