Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

Викрито колаборанта, який очолив управління палива, енергетики та вугільної промисловості при окупантах (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 38-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, маючи досвід роботи у сфері топлива, енергетики та вугільної промисловості, вирішив працювати на окупантів. Чоловік мешкав на території Луганської області, однак у липні 2022 року переїхав у Куп’янськ, де і обійняв посаду «и. о. начальника Управления топлива, энергетики, и угольной промышленности Военно-гражданской администрации Харьковской области».
 
Поплічник ворога організовував роботу управління, зокрема проводив наради, формував і погоджував для виплат співробітникам у російських рублях, затверджував так звані «плани перспективного розвитку» енергогосподарства, відповідав за підвищення ефективності виробництва підприємств. Крім того, чоловік затверджував документи про результати проведення випробувань та приймання енергоустановок і мереж у промислову експлуатацію на підприємствах, а також звітував про результати роботи перед вищим керівництвом.
 
Після деокупації колаборант втік на непідконтрольні Україні території і наразі переховується від слідства. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.  

 
Досудове розслідування проводить Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 326