Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

Поширювала газети з кремлівськими наративами: судитимуть колаборантку, яка очолювала філію «Почты Изюма» (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 37-річної жінки за фактом пособництва шляхом надання засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації м. Ізюм місцева мешканка добровільно допомогала ворогу поширювати російську пропаганду. До повномасштабного вторгнення рф на територію України жінка працювала у місцевому відділенні Укрпошти.
 
Проте з приходом російських загарбників її «карʼєра» стрімко пішла вгору. Окупанти призначили її очільницею центрального відділення «Почты Изюма».
 
Колаборантка організувала поширення пропагандистських газет «Харьков Z» та «Изюмский телеграфъ» серед місцевих жителів.
 
Саме в цих газетах містились матеріали, що російська федерація і її збройні сили не є ворогом, з турботою ставляться до жителів окупованих територій та готові в подальшому надавати їм будь-яку допомогу і підтримку.
 
Найголовнішою задачею цих проросійських газет було навʼязати людям негативне ставлення до України та посіяти в українському суспільстві недовіру до органів державної влади та ЗСУ.
 
Правоохоронці викрили колаборантку. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Жінку судитимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.
 
Їй загрожує позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування проводив СВ Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 334