Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

Затримано двох експосадовців, які передавали ворогу карти газових мереж на Харківщині (ВІДЕО/ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам у пособництві державі-агресору, вчиненому у групі осіб, за участі двох виконавців без попередньої змови (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

Підозрювані — мешканці м. Вовчанськ, колишні чиновники філії «Харківгаз».
 
За даними слідства, під час окупації міста один з них очолив ГП «Газовая служба». За свою роботу він отримував 55 тисяч російських рублів.  

 
Другий зловмисник обійняв посаду «главного инженера» у вказаній псевдоустанові. Його «посадовий оклад» становив 48 тисяч російських рублів.  

 
Підозрювані налагодили діяльність квазіпідприємства та організували вихід на роботу підлеглих працівників.  

 
Обидва пособники ворога передали представникам рф карти газових мереж Харківської області.
 
Ці дані допомогали агресору корегувати обстріли з метою завдання найбільшої шкоди Україні, терору місцевого населення, позбавляючи можливості відновити газопостачання до житлових будинків та адміністративних будівель.  

 
Також окупанти «враховували» картографічні відомості для облаштування інженерних загороджень та мінних полів для стримування контрнаступальних операцій ЗСУ.  
 

Після визволення громади обидва поплічники ворога намагалися «залягти на дно» у Вовчанську, а згодом переховувались в орендованих квартирах у Харкові.
 
Правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208 КПК України. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.  

 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 259