Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2024

Викрито співробітницю Харківського метрополітену, яка серед колег виправдовувала десятирічні злочинні дії рф проти України (ВІДЕО/ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 51-річній жінці за фактом виправдовування, заперечення збройної агресії російської федерації проти України та представлення збройної агресії рф проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, вчиненого службовою особою (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Підозрювана — 51-річна мешканка селища Хорошеве, яка працює черговою станційного поста централізації у Харківському метрополітені.  

 
Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка під час виконання своїх службових обовʼязків систематично висловлювала свою чітку позицію, що підтримує дії російської федерації проти українського народу.

 
Вона намагалася переконати колег, що проведення АТО і ООС у Донецькій і Луганській областях — це внутрішній громадянський конфлікт.

 
Жінка публічно казала: «Подожди, а как Украина свои войска начала использовать в Донбассе против украинского народа, хотя Конституцией запрещено. Не будем на россию рассказывать, давай с Украиной разберемся. Тебе как это, нормально?»
 

Працівниця метрополітену висловлювала думку про те, що російська агресія була викликана діями української влади, яка прийшла на зміну режиму колишнього президента-втікача, та взяла курс на членство України в НАТО, що призвело до війни. Жінка повторювала тези російської пропаганди про те, що рф протистоїть «колективному Заходу» та «світовому уряду», який спровокував цю війну, у той час як Україна — лише поле бою, на якому США планують воювати «до останнього українця».

 
Також жінка переконувала колег, що у війні винна не російська федерація, а Євромайдан.

 
Правоохоронці викрили шанувальницю держави-агресора.

 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 234