Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2024

Повідомлено про підозру «руководителю управления здравоохранения», який в інтервʼю російським медіа підтримує державу-агресора (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину рф у виготовленні, поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Підозрюваний — 57-річний громадянин російської федерації, акушер-гінеколог, який раніше працював міністром охорони здоров'я республіки Північна Осетія в рф.

 
За даними слідства, під час окупації Харківщини підозрюваного направили до регіону. Він обійняв посаду «руководителя управления здравоохранения ВГА Харьковской области».

 
Перед деокупацією ЗСУ Харківщини він повернуся до рф, де почав систематично роздавати інтерв'ю кремлівським пропагандистам.

 
В одному з репортажів він звинувачує українську армію у вбивствах своїх громадян при їх спробі виїхати до рф, говорячи наступне: «Очень много было, и это уже сообщали другие средства массовой информации о том, что достаточное количество беженцев были убиты при попытке пересечь, допустим, в сторону российской федерации. Мы говорим сейчас конкретно за ЛНР. Те пострадавшие и дети и взрослые, которые выжили, им уделяется особое внимание, как со стороны наших коллег Луганской народной республики – уже как субъекта российской федерации».
 

У своїх «виступах» він визнавав правомірною окупацію частини території України.

 
Інтервʼю з підозрюваним були опубліковані на інформаційних ресурсах, підконтрольних одному з російських пропагандистів — Олександру Малькевичу, першому заступнику голови комісії Громадської палати рф з розвитку інформаційної спільноти, ЗМІ та масових комунікацій. Зокрема трансляція відбувалась на російському телеканалі «ВТВ Плюс», російських інтернет-платформах відеохостингу та у соціальних мережах.

 
Досудове розслідування проводить СВ Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 249