Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Злочини проти власності: ще двоє зловмисників отримали вироки і відбуватимуть покарання за ґратами

Прокурори продовжують вживати всіх заходів для притягнення до відповідальності осіб, які намагаються незаконно наживатись на інших людях, вчиняючи злочини проти власності в умовах воєнного стану.

Так, за підтримання публічного обвинувачення прокурорами Куп’янської окружної прокуратури Харківської області Червонозаводський районний суд м. Харкова визнав винним 32-річного чоловіка у вчиненні крадіжок в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.
 
Зловмисник — раніше неодноразово судимий мешканець Куп’янського району, який у квітні-травні 2023 року вчинив серію крадіжок. Його здобиччю стали мідні проводи контактної мережі «Укрзалізниці», які чоловік зрізав металевою пилкою і в подальшому збував у якості лому кольорових металів. Усього крадій вчинив близько 15 епізодів злочину, а через його дії підприємству завдано збитків на суму близько 160 тис. гривень.
 
Своїми діями зловмисник фактично виводив з ладу обладнання залізниці, ставлячи під загрозу перевезення людей та вантажів у критично важливий час.
 
Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.
 
Другий засуджений — харків’янин, який раніше також вже мав проблеми із законом. Звільнившись з місць позбавлення волі, чоловік знову «взявся за старе» і вчинив низку злочинів у жовтні минулого року. Так, зловмисник, вибивши двері до однієї з квартир у будинку по вул. Полтавський Шлях, проник всередину і виніс звідти телевізор, монітор, а також пневматичний пістолет.
 
Пізніше, перебуваючи в гостях у свого знайомого, чоловік викрав у господаря помешкання військовий квиток, а також стартовий пістолет.
 
Злочинна «кар’єра» харків’янина будувалась не лише на крадіжках. Також встановлено, що він, одягнутий у військову форму без розпізнавальних знаків, не будучи військовослужбовцем, прийшов до магазину, розташованого по вул. Полтавський Шлях. Прикриваючи обличчя шарфом і погрожуючи викраденим раніше у знайомого стартовим пістолетом, чоловік змусив продавчиню віддати йому гроші з каси, а також особисті речі — ювелірні прикраси, зокрема ланцюжок та обручку, після чого втік з місця злочину.
 
Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину.
 
За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова Жовтневий районний суд м. Харкова визнав чоловіка винним у крадіжках та розбої, вчинених в умовах воєнного стану, а також у незаконному заволодінні важливим особистим документом (ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 357 КК України). Йому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироків.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 231