Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Прокуратура через суд зобов’язала підприємство повернути земельну ділянку уздовж російсько-українського кордону на Харківщині вартістю понад 150 млн грн (ФОТО)

Суд задовольнив позовну заяву Харківської обласної прокуратури в інтересах держави до агрофірми про усунення перешкод держаі у користуванні та розпорядженні землями оборони.

Встановлено, що земельна ділянка у Богодухівському районі на Харківщині незаконно вибула з державної власності до комунальної та передана в оренду агрофірмі  для сільськогосподарських потреб. Її площа складає 24,3 га, вартість — понад 150 млн гривень.
 
При цьому земельна ділянка фактично є землею прикордонної смуги та повинна використовуватись виключно для зведення та експлуатації інженерних захисних споруд для захисту від агресії російської федерації.
 
Такі землі можуть перебувати виключно у державній власності та мають використовуватись для оборони країни, забезпечення діяльності органів прикордонної служби.
 
Використання цих земель для сільськогосподарських потреб, вибуття з державної власності та перебування в оренді приватного суб’єкта господарювання унеможливлює її використання для захисту нашої держави.
 
Рішення виніс Господарський суд Харківської області.
 
Робота на вказаному напряму триває у тісній співпраці з 4-им прикордонним загоном Державної прикордонної служби України.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 265