Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

Олександр Фільчаков: «Ми працюємо для того, щоб люди жили в державі, де панують справедливість та безпека» (ФОТО)

Очільник Харківської обласної прокуратури провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіону.

«Незважаючи на складні умови, нам вдалось досягти певних позитивних результатів, тому я вдячний вам за спільну злагоджену роботу», — наголосив керівник Харківської обласної прокуратури.
 
Першим і незмінним пріоритетом залишається належна фіксація та ефективне розслідування злочинів проти миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку:
 
«Хочу підкреслити необхідність активізації розслідування злочинів, матеріали яких в подальшому мають бути використані в Міжнародному кримінальному суді. Зокрема, це невибіркові обстріли, в результаті яких постраждало цивільне населення, руйнування критичної інфраструктури, жорстоке поводження з цивільним населенням – катування, вбивства, сексуальні злочини, депортація осіб. Усі ці кримінальні провадження мають знайти своє логічне завершення», — констатував очільник облпрокуратури. 
 
Пріоритетом залишається захист прав суб’єктів інвестиційної та підприємницької діяльності від злочинних посягань:
 
«Бізнес платить податки та наповнює бюджет країни, де триває війна, і тиск на нього є неприпустимим!».
 
Олександр Фільчаков акцентував увагу на необхідності забезпечення системного підходу до боротьби з корупцією, протидії організованій злочинності, наркоугрупованням та кіберзлочинності.
 
Окремо керівник обласної прокуратури зупинився на протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони навколишнього природного середовища, а також тим злочинам, що пов’язані з привласненням та реалізацією гуманітарної допомоги, використанням бюджетних коштів, виділених на відновлення інфраструктури регіону. 
 
«Необхідно значно посилити боротьбу з незаконним обігом алкогольних, тютюнових виробів, гральним бізнесом та функціонуванням кол-центрів. У цьому питанні не повинно бути компромісів — така діяльність має бути припинена раз і назавжди», — також підкреслив Олександр Фільчаков.
 
За підсумками наради визначено основні пріоритети діяльності правоохоронних органів на 2024 рік.
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 250