Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2024

Збитки при ремонті доріг і тротуарів: прокуратура в апеляції домоглась стягнення з ТОВ-підрядника майже 600 тис. грн (ФОТО)

За принципової позиції Харківської обласної прокуратури суд апеляційної інстанції задовольнив позов в інтересах держави про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю збитків, завданих неналежним виконанням умов договорів будівельного підряду.

Встановлено, що в 2019 році між органом місцевого самоврядування та ТОВ-підрядником укладено договори щодо проведення капітального ремонту внутрішньоквартальних доріг та тротуарів у Індустріальному районі Харкова — по вул. Дванадцятого Квітня.

 
Однак підрядником порушено умови договору — вартість та обсяги фактично виконаних робіт не відповідають замовленню. У результаті бюджету Харківської міської територіальної громади завдано збитків на суму майже 600 тис. грн.

 
Це стало підставою для направлення Немишлянською окружною прокуратурою м. Харкова відповідного позову до Господарського суду Харківської області. Однак рішенням суду першої інстанції у задоволенні позову було відмовлено.
 
Послідовно відстоюючи позицію, заступник керівника Харківської обласної прокуратури оскаржив його в апеляційному порядку. Східний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури — скасував рішення суду попередньої інстанції і ухвалив постанову, якою зобов’язав стягнути з ТОВ завдані збитки. Зазначена постанова набрала законної сили, вживаються заходи для реального виконання рішення.
 
Довідково: Немишлянською окружною прокуратурою також здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191 КК України).
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 234