Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2024

Хворих на COVID-19 не лікував, проте «підзаробив» на них понад 2 млн грн: судитимуть директора лікарні у Харкові (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, протягом 2020-22 років директор однієї з харківських лікарень «у темну» заволодів понад 2 млн гривень бюджетних коштів.

 
«Схема» ділка-лікаря полягала у наступному. Він достовірно знав, що є затверджений вичерпний список працівників лікарні, що залучені до надання медичної допомоги хворим з гострою респіраторною хворобою СОVID-19. Вказаним особам були гарантовані доплати в розмірі до 300% заробітної плати.

 
Директор лікарні не був внесений у вказаний список, проте гроші собі він таки вирішував нарахувати, оформлюючи це незаконними наказами.
 
Як наслідок, за період часу з листопада 2020 року по лютий 2022 року йому було безпідставно нараховано доплати на загальну суму понад 2 млн гривень.
 
Обвинувальний акт направлено до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова.

 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводив СВ Харківського РУП №2 ГУНП України в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
Викриття протиправної діяльності здійснювалось спільно з прокурорами Салтівської окружної прокуратури м. Харкова.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 217