Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2024

«Зливав» інформацію про розташування українських захисників — судитимуть харків’янина (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного чоловіка за фактами несанкціонованого поширення в умовах воєнного стану інформації про розташування ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також придбання, зберігання та збуту вибухових речовин, вибухових пристроїв та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, харківський приватний підприємець, який займався збутом сантехніки, у липні минулого року став співпрацювати з ворогом. Чоловік через месенджер «Telegram» передавав російському куратору інформацію про розташування особового складу та військової техніки Сил оборони в Харкові. Ворожий поплічник ставив відповідні позначки на зображеннях мап місцевості і надсилав ці файли представнику рф.
 
Також встановлено, що на виконання завдання куратора харків’янин придбав чотири корпуси ручних гранат, а також підривачі до них. «Покупку» чоловік сховав за місцем роботи — у торгівельному павільйоні одного з місцевих ринків. У подальшому підприємець отримав вказівку передати три гранати в розібраному вигляді особі, яка назве пароль. Оплату за «товар» — бойові припаси — обвинувачений отримав безготівковим платежем на банківську картку.
 
Ще одну гранату підприємець залишив собі і став зберігати її в багажнику власного автомобіля. У вересні минулого року в ході огляду автівки правоохоронці вилучили зазначений бойовий припас і викрили чоловіка. У ході подальших слідчих дій було встановлено факт співпраці підприємця з представником рф і на підставі зібраної доказової бази повідомлено про підозру.
 
За клопотанням сторони обвинувачення йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Чоловіка судитимуть в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова. 
 
Обвинуваченому загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 197