Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2024

Розводив рибу у незаконно зайнятому водосховищі — судитимуть підприємця (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора агрофірми за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, вчиненого щодо земель в охоронних зонах (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, агропідприємством, яке очолює обвинувачений, тривалий час використовувалось Великобурлуцьке водосховище, розташоване на території Куп’янського району, для рибогосподарських потреб. Загальна площа земель, на яких розташоване водосховище, та прибережної смуги складає близько 400 га.
 
Підставою для користування водним об’єктом був Режим рибогосподарської експлуатації водойм та дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів. При цьому право користування водосховищем та земельними ділянками, на яких воно розташоване, за підприємством не зареєстроване, тобто воно займалось рибогосподарською діяльністю, не маючи договорів оренди.
 
Отже, директор агрофірми самовільно зайняв та використовував земельні ділянки для ведення промислового господарювання. Сума збитків, завданих Великобурлуцькій селищній раді, складає понад 2,5 млн гривень.
 
Підприємця судитимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.
 
Досудове розслідування проводили слідчі відділення №2 СВ Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 258