Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

Передавав ворогу дані про системи ППО та дислокації українських вертольотів на Харківщині: викрито інформатора (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 46-річному чоловіку за фактом поширення інформації про переміщення, рух, розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, наприкінці грудня 2023 року безробітний мешканець с. Близнюки Лозівського району почав спілкуватись з представником рф через месенджер «Телеграм». Від ворога мешканець Харківщини отримав завдання на проведення підривної діяльності, на що погодився.
 
Підозрюваний вишукував у Лозівському районі місця знаходження українських вертольотів та передав ці дані російському куратору.
 
Чоловік їздив і до Харкова, щоб знайти системи ППО у місті. Цю інформацію він також передав ворогу, відправивши зображення карти місцевості з позначкою, де розташована протиповітряна оборона.
 
Також підозрюваний в домашніх умовах планував розробити саморобний вибуховий пристрій, який був необхідний для підриву залізничних колій з метою порушення логістики постачання пального та боєприпасів для Сил оборони на Харківщині. Проте реалізувати зловмиснику це не вдалось: правоохоронці викрили чоловіка.
 
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій.
 
Досудове розслідування проводить СВ Управління СБУ в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 255