Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

У Харкові затримано жінку, яка за 4000 доларів США «вирішувала питання» про оформлення фейкової інвалідності військовозобовʼязаним (ФОТО)

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 43-річній жінці за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, у 2023 році харківʼянка розробила схему «допомоги» ухилянтам.
 
За гроші вона організувала процес оформлення фальсифікованої документації у медичних установах Харківщини.
 
За 4000 доларів США підозрювана домовлялась з лікарнями про те, щоб «клієнтів» записували на стаціонарне лікування до медичного закладу. У подальшому чоловікам оформлювали «групу інвалідності» під ключ.
 
Це сприяло тому, що чоловіки призовного віку, які звернулись до зловмисниці, могли ухилитись від мобілізації або виїхати  кордон.
 
13 березня 2024 року правоохоронці затримали жінку в порядку ст. 208 КПК України під час передачі документів «клієнту».
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді  тримання під вартою.
 
Встановлюються інші учасники, причетні до вказаної «схеми». Слідство триває.
 
Досудове розслідування проводить СВ Харківського районного управління №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — представництво внутрішньої безпеки в Харківській області (з дислокацією у м. Харків) 2 управління ГУ ВБ СБУ.
 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 204