Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

Обійняла керівну посаду в пенсійному фонді, створеному окупантами: викрито мешканку Куп’янська (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 44-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканка Куп’янська під час окупації міста збройними силами рф «подружилась» з окупантами і отримала від них пропозицію працевлаштуватись до так званого «отделения Пенсионного фонда Купянского района». У липні 2022 року жінка добровільно обійняла посаду «и. о. заместителя начальника отдела выплаты пенсий» у вказаному відділенні.
 
Колаборантка, маючи знання та досвід у сфері державної політики з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню, організовувала роботу «відділення». Зокрема, жінка координувала процес офомлення пенсійних справ і займалась підготовкою матеріалів про призначення, нарахування та перерахунок пенсій.
 
Також підозрювана відповідала за формування та погодження заяв від місцевих мешканців для подальшої виплати пенсій та матеріальної допомоги у російських рублях.
 
Після деокупації колаборантка втекла і наразі переховується від українських правоохоронців. Вирішується питання щодо оголошення її у розшук.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 236