Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Викрито ще одну колаборантку, яка працювала на окупантів під час захоплення Куп’янська (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 60-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Дізнанням встановлено, що під час окупації збройними силами рф Куп’янська місцева мешканка добровільно пішла на співпрацю з окупантами. У липні 2022 року жінка працевлаштувалась до псевдооргану влади, створеного російськими загарбниками, та обійняла посаду «и. о. специалиста сектора по вопросам труда и социально-трудовых отношений ВГА Купянского района».

 
Колаборантка переважно здійснювала прийом громадян, які зверталися із заявами про отримання матеріальної допомоги від окупаційної влади держави-агресора російської федерації, та займалась опрацюванням службової документації.

 
Після деокупації жінка переїхала до Харкова, намагаючись «загубитись» у великому місті і не нести відповідальність за вчинене. Однак правоохоронці зібрали достатньо доказів протиправної діяльності колаборантки і повідомили їй про підозру.

 
Досудове розслідування проводить Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу ДКР СБУ.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 199