Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Прокурори на захисті державних інтересів: Відновлення та приведення в належний стан укриттів на Харківщині – один із пріоритетів у роботі (ВІДЕО/ФОТО)

З першого дня повномасштабного вторгнення рф на територію України Харківщина відчула на собі всі жахи війни. Ракетні атаки, авіаудари, бомбардування, окупація.

 

Два роки поспіль держава-агресор нищить цивільну інфраструктуру всього регіону.
 
Станом на зараз зруйновано понад 26 тисяч будинків, більше ніж 900 закладів освіти, майже 6 тисяч обʼєктів життєзабезпечення. На жаль, вже загинуло 2422 цивільні особи, з них 87 дітей. Поранено 3520 людей, з них 275 дітей.
 
Створення системи цивільного захисту населення, яка буде функціонувати належним чином, є одним із першочергових напрямів роботи органів Харківської обласної прокуратури.
 
На початку повномасштабного вторгнення стан укриттів у Харкові та області був вкрай незадовільним – для використання готовими були менше 15%.
 
У зв’язку з необхідністю приведення захисних споруд у належний для використання стан прокурори подають відповідні позови до балансоутримувачів.
Протягом 2023-2024 років прокурори подали 77 адміністративних позовів цієї категорії щодо 87 споруд цивільного захисту населення.
 
Наразі судами задоволено половину таких позовів щодо 39 споруд площею 16 тисяч квадратних метрів та місткістю 14 тисяч осіб.
 
За втручання прокуратури протягом другої половини 2023 року додаткову можливість для укриття під час загроз для життя та здоров’я людей від ризиків, пов’язаних із бойовими діями, вже отримали 4180 осіб у спорудах цивільного захисту загальною площею 4020 квадратних метрів.
 
Робота над приведенням існуючих укриттів до належного стану триває.
 
Безпека людей в реаліях сьогодення – наш пріоритет. Маємо зробити все можливе у законодавчо-правовому полі, щоб мешканці регіону були захищені від постійних обстрілів з боку зс рф.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 179