Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Тендер харківської лікарні з «маніпуляціями»: завдяки прокуратурі розірвано договір на закупівлю хліба по завищеній ціні

За втручання Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова розірвано договір на закупівлю продуктів харчування через суттєві порушення при проведенні закупівлі та попереджено неефективне використання бюджетних коштів на суму майже 900 тисяч гривень.

Встановлено, що 12 січня 2024 року комунальним некомерційним підприємством Харківської обласної ради «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» опубліковано інформацію про проведення закупівлі хлібу з очікуваною вартістю майже 2,4 млн грн.
 
У подальшому укладено договір на поставку з ФОП, при цьому відхилено пропозицію виробника, вигіднішу на 40%.
 
Окружною прокуратурою ініційовано проведення моніторингу зазначеної закупівлі офісом Держаудитслужби, результатом якого стала вимога про розірвання договору через встановлені суттєві порушення при проведенні тендеру.
 
Слід зазначити, що фінансовим планом лікарні передбачено мізерні витрати на харчування хворого в день лише на суму 43,59 гривень. При цьому посадові особи закладу охорони здоров’я безпідставно визнали переможцем та уклали договір з ФОП, тобто не вжили жодних заходів для економії бюджетних коштів.
 
Лікарня планувала закупати хліб за ціною 36-37 грн за кг  у ФОП, тоді як виробник пропонував ціни майже вдвічі дешевші.
 
Наразі незаконний договір розірвано.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 200