Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2024

Правове виховання підлітків Харкова: прокурори розповіли учням метрошколи про кримінальну відповідальність неповнолітніх (ФОТО)

Прокурори вживають комплексних заходів, щоб протидіяти злочинності серед неповнолітніх. Прокурор Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова спільно з працівниками районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області, а також співробітниками сектору ювенальної превенції відділу превенції ХРУП №3 ГУНП в області провели лекцію-бесіду для учнів сьомих класів, які навчаються в метрошколі.

 

Лекція була присвячена кримінальній та адміністративній відповідальності, за які правопорушення вони настають і з якого віку. Під час зустрічі висвітлено окремі положення Кримінального кодексу України та правові аспекти.
 
Щоб донести підліткам важливість у їхньому житті уникнення будь-яких правопорушень, негативних вчинків, лектори навели низку прикладів про вчинення злочинів особами 14-річного віку. Учні дізналися, які наслідки тягне за собою порушення закону, та брали активну участь в обговореннях.
 
Окремий акцент лектори зробили на тому, що вчинення злочинів, як, наприклад, крадіжки, зберігання і збут наркотиків — це не ознака хоробрості чи спосіб виділитися серед друзів, як дехто іноді помилково вважає. Порушення закону може зруйнувати все життя і плани на майбутнє.
 
Також учням розповіли, як не стати жертвою злочинців і розповіли про булінг — як його розпізнати, що робити у випадку його виявлення та яка відповідальність настає за його вчинення.
 
Наприкінці зустрічі семикласникам розповіли про їхні права та обов’язки і наголосили на важливості бути обізнаним в правових аспектах, адже незнання законів не звільняє від відповідальності.
 
Проведення таких лекцій є одним з аспектів правового виховання підлітків, сприяє підвищенню їхньої свідомості і є підґрунтям для того, щоб суспільство жило в безпеці. Прокурори і надалі вживатимуть усіх можливих заходів, аби запобігати та протидіяти злочинності серед неповнолітніх.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 204