Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Затримано ворожого пособника, який передавав інформацію про розташування українських захисників в Ізюмському районі (ФОТО)

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 63-річному чоловіку за фактами пособництва державі-агресору та несанкціонованого поширення інформації про розташування ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 111-2, ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, мешканець с. Вербівка Ізюмського району через Telegram «зливав» представникам рф інформацію про розташування особового складу ЗСУ та військової техніки. Зокрема, у вересні 2023 року він відправив скріншот мапи з позначкою, де дислокувалися українські захисники.
 
Чоловік почав активно допомагати загарбникам ще під час окупації Ізюмщини у 2022 році. Тоді він настільки «подружився» з окупантами, що вони доручили йому перевірку документів у громадян на блокпостах, видавши йому зброю. При цьому ворожий поплічник був одягнутий у військову форму зразка рф з російським триколором на руці.
 
Встановлено, що чоловік офіційно не працевлаштований і раніше вже мав проблеми із законом.
 
Після деокупації поплічник ворога тривалий час переховувався від слідства. Однак у березні цього року правоохоронці встановили його місцезнаходження і затримали в м. Красноград, коли чоловік намагався втекти на непідконтрольні території.
 
За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими ВП №1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 222