Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Завдяки втручанню прокуратури чоловік звільнить незаконно захоплену земельну ділянку поблизу річки Уди, на якій він побудував «бізнес»

Суд задовольнив позовну заяву керівника Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова в інтересах держави в особі Харківської міської ради до 31-річного чоловіка щодо звільнення ним самовільно зайнятої земельної ділянки.

Прокурори встановили, що чоловік самовільно зайняв земельну ділянку в водоохоронній зоні та прибережній захисній смузі річки Уди, яка розташована в межах Жовтневого гідропарку на території рятувальної станції «Жовтневий гідропарк». Згодом чоловік побудував там альтанки, які здавав в оренду та отримував за це гроші.
 
Вироком Жовтневого районного суду м. Харкова, що набрав законної сили, ділка визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 КК України.
 
Згідно з вимогами ч. 6 ст. 82 ЦПК України, вирок суду в кримінальному провадженні, що набрав законної сили, є обов’язковим для суду, що розглядає справу про правові наслідки дій чи бездіяльності особи, стосовно якої ухвалений вирок, лише в питанні, чи мали місце ці дії (бездіяльність) та чи вчинені вони цією особою.
 
Самовільне зайняття відповідачем земельної ділянки позбавляє Харківську міську раду права використовувати її за цільовим призначенням, а також позбавляє окремих осіб права безоплатно та безперешкодно відвідувати територію водойми.
 
Вказані порушення стали підставою для звернення прокурора з позовною заявою до суду, яка нині задоволена в повному обсязі.
 
Рішення виніс Жовтневий районний суд м. Харкова. Триває строк на апеляційне оскарження.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 208