Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

Викрито чоловіка, який з перших днів повномасштабного вторгнення рф допомогав ворогу прорвати оборону Харкова (ВІДЕО/ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 31-річному чоловіку за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). 

За даними слідства, харківʼянин з першого дня повномасштабного вторгнення рф на територію України допомогав державі-агресору. Він систематично «зливав» інформацію про Сили оборони у Харкові.  

 
Всі дані він передавав своїй хрещеній, яка є однією з командирів російського диверсійно-розвідувального загону так званої «Луганської народної республіки» та використовує позивний «Багіра».

 
Підозрюваний через месенджер «Телеграм» надсилав родичці скріншоти з Гугл-мап та робив на них відмітки з місцями базування ЗСУ, техніки та сил ППО у Харкові.
 

Напередодні звільнення регіону фігурант «заліг на дно» – призупинив контакти з хрещеною та майже не виходив з власного будинку на околицях обласного центру.

 
Правоохоронці викрили чоловіка. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 138