Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

Прокуратура на захисті водного фонду: за самовільне зайняття земельної ділянки біля річки Харків судитимуть чоловіка

Київською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 60-річного чоловіка за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, вчиненого групою осіб (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, по вул. Лазківка-Лужок у Харкові розташовані земельні ділянки, які на праві приватної власності належать 36-річній жінці та її 60-річному батьку. На частині земель розташований житловий будинок, який належить фігурантам, інша частина відноситься до земель сільськогосподарського призначення.
 
Батько і донька вирішили «збільшити» територію та, не маючи правових підстав, побудували з обох боків паркан у межах прибереженої захисної смуги річки Харків, самовільно зайнявши таким чином прилеглу земельну ділянку.
 
Дії фігурантів унеможливлюють вільний доступ інших осіб до берега річки, що суперечить вимогам законодавства. Крім того, прибережна захисна смуга відноситься до земель водного фонду й не може перебувати у приватній власності.
 
Самовільним зайняттям земельної ділянки завдана шкода на суму майже 200 тис. гривень її законному власнику – Харківській міській територіальній громаді.
 
Обвинувальний акт направлено на розгляд до Київського районного суду м. Харкова.
 
Чоловіку загрожує покарання у виді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — ХРУП №1 ГУНП в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Довідково: досудове розслідування стосовно доньки наразі триває.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 207