Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

На Харківщині правоохоронці викрили схему незаконної видачі посвідчень трактористів (ФОТО)

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 66-річному чоловіку в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третіх осіб, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчиненого за попередньою згодою групою осіб та поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, у 2023 році майстер навчального центру у селищі Пісочин Харківського району організував «план» підзаробітку.
 
Злочинна схема полягала у «сприянні» за гроші складанню іспиту для отримання посвідчення тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва категорії D1.
 
Крім офіційних платежів, ділок ставив «клієнтам» умови сплатити ще від 3 до 5 тис. грн за безперешкодне успішне складання іспиту. Підозрюваний повідомляв, що у разі незгоди кандидати не отримають необхідне посвідчення.
 
Слухачі подавали документи та згодом з’являлись на формальний кваліфікаційний іспит, не відвідуючи заняття.
 
За попередніми розрахунками, щомісячний «дохід» складав майже 100 тисяч гривень.
 
Правоохоронці викрили ділка. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Встановлюються інші фігуранти вказаного кримінального провадження.  
 
Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 Богодухівського РВП ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — 7-ме управління (з обслуговування Харківської області) ДСР НПУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 208