Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2024

Вбив товариша, а вину намагався «скинути» на рідного батька: зловмисник проведе за ґратами 13,5 років (ФОТО)

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Богодухівської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним раніше судимого 22-річного чоловіка в  умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України).

Прокурори довели, що 3 січня 2022 року фігурант приїхав до свого батька у с. Огульці Богодухівського району.
 
Чоловік вирішив зустрітись зі своїм старим знайомим, якого давно не бачив. Під час  зустрічі між чоловіками виник конфлікт, молодик схопив ніж та завдав один удар у шию 38-річному хазяїну будинку, від чого той помер на місці.

 
Після вбивства вбивця втік до м. Харкова, де переховувався від правоохоронців.
 
Проте завдяки злагодженій та спільній роботі окружної прокуратури та поліції 6 січня 2022 року втікача викрито на території Шевченківського району м. Харкова.
 
У судовому засіданні чоловік вину не визнав та звинуватив у вбивстві потерпілого свого рідного батька. За його «версією», батько ревнував свою дружину до загиблого, тому вбив чоловіка. Крім того, зловмисник додав, що правоохоронці «сфабрикували» справу проти нього.
 
Проте суд дослідив кожний вищенаведений доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів — з точки зору достатності та взаємозвʼязку.
 
Вина чоловіка у вчиненні відповідного кримінального правопорушення доведена поза розумним сумнівом та підтверджується дослідженими судом доказами.
 
19 березня 2024 року суддя Жовтневого районного суду м. Харкова виніс обвинувальний вирок.
 
За сукупністю вироків фігуранту призначено остаточне покарання у виді 13 років 6 місяців позбавлення волі.
 
Триває строк на апеляційне оскарження вироку.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 210