Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

Викрито чоловіка, який «зливав» ворогу переміщення української та іноземної військової техніки по Харківській та Полтавській областях (ВІДЕО/ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 45-річному чоловіку за фактом поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння територією України (ч. 1 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, мешканець с. Черкаська Лозова на Харківщині під час повномасштабного вторгнення рф на територію України переїхав жити до м. Полтава та працевлаштувався штампувальником на місцевому підприємстві.
 
У серпні 2023 року він зареєструвався у проросійській групі в месенджері  «Телеграм». Мета цього чату — передавати російським кураторам інформацію про переміщення військової техніки по території України.
 
Фігурант використовував всі методи конспірації: писав повідомлення під нікнеймом, приховав номер, періодично видаляв листування та виходив з групи.
 
Чоловік спостерігав за переміщенням військової техніки ЗСУ у Харківській та Полтавській областях.
 
Так, підозрюваний задокументував у Полтаві маршрут рух іноземних танків, що були передані міжнародними партнерами як допомога Україні у відсічі збройної агресіі рф.
 
Після цього фігурант текстом надсилав інформацію у проросійський чат.   
 
Правоохоронці викрили чоловіка за місцем його проживання у Полтаві.
 
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.  
 
Крім того, під час судового засідання чоловік не приховував своєї проросійської позиції. Він казав, що «України як держави не існує, а нинішня влада є незаконною». Наразі правоохоронці вирішують питання щодо  повідомлення про нову підозру фігуранту.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 184