Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2024

Завершено спецрозслідування стосовно податківиці з Куп’янська, яка допомогала окупантам поповнювати «бюджет» (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 47-річної податківиці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що головний державний інспектор Куп’янського сектору організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС в Харківській області добровільно погодилась на співпрацю з представниками рф.

 
Жінка пройшла співбесіду, атестацію та офіційно працевлаштувалась до незаконно створеного органу окупаційної влади – «Налоговой службы Харьковской области» у м. Куп’янськ.

 
Серед її основних завдань було адміністрування платежів, що призвело до надходження грошей у фінансові фонди окупаційної влади.
 
Перед деокупацією Харківщини обвинувачена втекла на територію рф, де перебуває й нині.
 
Жінку оголошено у розшук, її судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді м. Харкова.
 
За державну зраду їй загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування — другий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків).

 
Оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків), Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 164