Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2024

Нажився на ремонті укриття однієї з гімназій Харкова — судитимуть підприємця (ФОТО)

Немишлянською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно підприємця за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

 

За даними слідства, у листопаді 2022 року між одним з департаментів Харківської міської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір щодо проведення ремонту укриття гімназії, розташованої в Індустріальному районі м. Харкова.
 
Підприємець, діючи з метою наживи, забезпечив внесення в офіційні документи недостовірних відомостей, завищивши нормативні обсяги витрат на майже 1200 людино-годин.
 
У подальшому на підставі документа, наданого обвинуваченим замовнику, на рахунок підрядника надлишково перераховано майже 200 тис. грн бюджетних коштів, чим завдано збитків Харківській міській територіальній громаді.
 
Підприємця судитимуть в Орджонікідзевському районному суді м. Харкова.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — ВП №1 ХРУП №2 ГУНП в Харківській області.
 
Обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прусслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 132