Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Самовільно зайняв земельну ділянку по вул. Танкопія в Харкові — судитимуть підприємця

Немишлянською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК України). 

За даними дізнання, в оренді у обвинуваченого з березня 2021 року перебуває частина приміщень, які знаходяться на першому поверсі нежитлової будівлі, розташованої по вул. Танкопія в Харкові. У зазначеній будівлі розташований заклад громадського харчування.

 
Підприємець вирішив «розширити територію» закладу і зайняв ще й прилеглу земельну ділянку, де облаштував відкритий майданчик. Однак ця ділянка належить до земель житлової та громадської забудови і перебуває у власності Харківської міської територіальної громади, тобто підприємець зайняв її самовільно, не маючи законних правових підстав.

 
Відповідно до висновку судової економічної експертизи, сума збитків, завданих територіальній громаді міста, складає понад 200 тис. гривень.

 
Обвинувальний акт направлено до Фрунзенського районного суду м. Харкова.

 
Досудове розслідування проводив ВП №2 ХРУП №2 ГУНП в Харківській області.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 185