Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

У Харкові затримали чоловіка, який за гроші допомогав з «оформленням» паспортів (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 50-річному чоловіку за фактом одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2024 року харківʼянин запропонував «допомогу» своїй знайомій. Він сказав, що допоможе їй та її доньці оформити внутрішній та закордонний паспорти.

 
Чоловік зазначив, що має вплив на працівників одного з відділів ГУ ДМС в Харківській області щодо безперешкодної видачі паспортів.

 
За послугу він вимагав від жінки 7500 гривень, які нібито призначені для нього та службових осіб міграційної служби.  

 
Правоохоронці затримали ділка в порядку ст. 208 КПК України під час отримання домовленої суми.

 
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 
Наразі правоохоронці встановлюють всі епізоди злочинної діяльності ділка-харківʼянина та суму коштів, яку він встиг отримати від реалізації своєї «схеми».
 
Також встановлюються інші фігуранти вказаного кримінального провадження. Слідство триває.

 
Досудове розслідування проводить CB відділення поліції №2 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Харківське управління ДВБ НПУ.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 145