Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2024

«Виручав» друга: перед судом постане чоловік, який намагався підкупити правоохоронців, щоб незаконно провезти алкоголь у Куп’янськ (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 66-річного чоловіка за фактом пропозиції надання службовій особі неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 369 КК України).

 

За даними слідства, 29 січня цього року приблизно об 11:30 на одному з блокпостів у м. Куп’янськ співробітники поліції зупинили автомобіль «Mercedes-Benz Sprinter» під керуванням 51-річного чоловіка, який їхав з Харкова.
 
У ході перевірки вантажу правоохоронці виявили всередині автомобіля алкогольні напої, зокрема горілку. При цьому на території Куп'янської міської територіальної громади продаж алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі, заборонений.
 
Будь-які документи на зазначений товар у водія також були відсутні, тому старший блокпосту повідомив про цей факт на лінію «102» для проведення перевірки працівниками поліції територіального підрозділу.
 
Через невеликий проміжок часу на блокпост приїхав знайомий водія — 66-річний чоловік. Він запропонував поліцейським «вирішити питання» на місці. Непритягнення водія до адміністративної відповідальності чоловік оцінив у 300 доларів і запропонував цю суму поліцейським.
 
Однак правоохоронці від такої пропозиції відмовились і викликали на місце слідчо-оперативну групу територіального підрозділу поліції.
 
Чоловіка судитимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.
 
Досудове розслідування проводив Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — зведений загін ГУНП в Луганській області.
 
Обвинуваченому загрожує до чотирьох років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 153