Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2024

Один загиблий та 18 поранених, серед яких 3-місячна дитина: прокурори працюють на місцях ворожих ударів по житлових масивах Харкова (ВІДЕО/ФОТО)

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

 

За даними слідства, 27 березня приблизно о 15:50 збройні сили рф обстріляли житлові квартали у Шевченківському районі м. Харкова.
 
Станом на зараз відомо про одного загиблого чоловіка. 18 осіб поранено, серед яких четверо дітей від трьох місяців до тринадцяти років.
 
Пошкоджено низку багатоповерхівок, медичні установи, автомобілі, школа, дитячий садок та інші обʼєкти цивільної інфраструктури.
За попередніми даними, ворог вдарив двома УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см). Це перший випадок, коли збройні сили рф вдарили таким видом боєприпасу по місту. Боєприпаси випустили з літака.
 
Інформація буде оновлюватись.
 
Прокурори, поліцейські та профільні служби працюють на місцях чергового російського терору проти мирного населення Харкова.
 
Посеред дня цинічно та підступно вдарити надпотужними боєприпасами по звичайних житлових будинках Харкова…
 
Росія понесе відповідальність за кожний злочин проти українців.
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратруи

кількість переглядів: 145