Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Опір патрульним і завдання тілесних ушкоджень правоохоронцю — судитимуть двох чоловіків (ФОТО)

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 51-річного чоловіка за фактом опору працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342 КК України), а також стосовно 49-річного чоловіка за фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв у зв’язку з виконанням службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

За даними слідства, 30 січня цього року близько 15:40 на проспекті Байрона в Харкові патрульні поліцейські зупинили автомобіль «Chevrolet Aveo». За кермом автівки перебував 51-річний чоловік, який порушив вимоги п. 15.9.г «Правил дорожнього руху України», зупинившись на пішохідному переході.

 
Під час перевірки документів водія 49-річний пасажир автівки вийшов із салону і став нецензурно висловлюватись на адресу поліцейських. У цей час чоловік, що перебував за кермом, намагався забрати у дівчини-патрульної її електронний планшет, а також своє водійське посвідчення. Зловмисник з силою тягнув поліцейську за одяг, від чого вона впала на землю.

 
Інший правоохоронець намагався відсунути чоловіка від колеги. У цей час пасажир автомобіля підійшов до патрульного зі спини і декілька разів вдарив його у голову, завдавши тілесних ушкоджень.

 
Обвинувальний акт направлено до Комінтернівського районного суду м. Харкова.

 
Обвинуваченим загрожує позбавлення волі, водію автомобіля — строком до двох років, а пасажиру — до п’яти років.

 
Досудове розслідування проводив СВ ВП № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області.

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 159