Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2024

Завершено спецрозслідування стосовно колаборанта, який співпрацював з окупантами і налагоджував транспортування газу (ФОТО)

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 59-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час силового захоплення збройними силами рф м. Куп’янськ чоловік, який до повномасштабного вторгнення рф в Україну працював старшим майстром дільниці місцевого територіального підрозділу АТ «Харківгаз», вирішив співпрацювати з окупаційною адміністрацією.

 
Обвинувачений, маючи спеціальні технічні знання і навички у сфері газопостачання, влаштувався на роботу до так званого «ГП «Купянский участок газоснабжения ТП АО “Харьковгаз”», створеного на матеріально-технічній базі українського підприємства.  

 
Колаборант виконував обов’язки «начальника участка» та займався налагодженням незаконного транспортування газу до тимчасово окупованих населених пунктів у взаємодії з незаконними органами влади.
 
 
Наразі обвинувачений переховується від слідства, його оголошено у розшук. Чоловіка судитимуть заочно в Червонозаводському районному суді м. Харкова.

 
Досудове розслідування проводили слідчі СВ ВП № 1 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

 
Обвинуваченому загрожує до п’яти років позбавлення волі.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратруи

кількість переглядів: 126