Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

У Харкові затримано ділка, який за гроші допомогав чоловікам призовного віку оформлювати закордонні паспорти (ФОТО)

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 37-річному чоловіку за фактом одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, безробітний харківʼянин пропонував «допомогу» чоловікам оформити закордонний паспорт у максимально короткі строки.
 
Він повідомляв, що на теперішній час ця процедура вкрай ускладнена у зв’язку з наявністю обмежень щодо виїзду за межі України чоловікам віком від 18 до 60 років.
 
Ділок запевняв «клієнтів», що має «знайомства» в територіальному підрозділі Державної міграційної служби, і для нього «посприяти» не буде проблемою.
 
Вартувала така «послуга» для чоловіків 12800 гривень.
 
29 березня 2024 року правоохоронці затримали фігуранта в порядку ст. 208 КПК України під час одержання обумовленої суми від «клієнта».
 
Наразі правоохоронці встановлюють всі епізоди злочинної діяльності ділка-харківʼянина та суму коштів, яку він встиг отримати від реалізації своєї «схеми».
 
Також встановлюються інші фігуранти вказаного кримінального провадження. Слідство триває.
 
Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділення ВП №1 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Харківського управління ДВБ НПУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 112