Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

Очолив «отдел благоустройства» в окупованому Вовчанську: викрито чоловіка (ФОТО)

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 44-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Вовчанськ місцевий мешканець добровільно пішов на співпрацю з ворогом. До повномасштабного вторгнення рф на територію України він очолював комунальне підприємство при міській раді.
 
Проте вже при окупантах чоловік не втратив нагоду знову отримати керівну посаду.
 
Він став «начальником» так званого «Волчанского отдела благоустройства города».
 
Обіймаючи псевдопосаду, підозрюваний нібито допомагав місцевим жителям у питаннях відновлення благоустрою, який був знищений тією ж фейковою владою. Також він систематично був присутній на нарадах в окупаційній адміністрації.
 
«Керівник» займався підбором кадрів, які мали забезпечувати діяльність новоствореного «коммунального предприятия».
 
За роботу на ворога колаборант отримував заробітну плату в російських рублях.
 
Правоохоронці викрили чоловіка. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування проводить СВ відділу поліції №1 Чугуївського районного управління поліції ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області, головний оперативно-розшуковий відділ 4-ого прикордонного загону (м. Харків) ДПС України.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 131