Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

На Харківщині затримано родину зрадників, які допомогали ворогу зірвати постачання української техніки та зброї на передову (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 36-річному чоловіку та 44-річній жінці у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Підозрювані — брат та сестра, які проживають у селищі Донець Ізюмського району та працюють на місцевому комунальному підприємстві.
 
За даними слідства, у серпні 2023 року з жінкою через месенджер «Телеграм» звʼязався співробітник головного управління генерального штабу збройних сил рф. Він поставив підозрюваній завдання: збирати та передавати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури залізничної галузі на території Ізюмського та Чугуївського районів.
 
Жінка погодилась на «пропозицію» та залучила свого брата до реалізації задачі, поставленої російським куратором.
 
Отримані відомості брат і сестра передавали російському куратору у вигляді фотографій та  геолокацій на Google-мапах.
 
Зрадники фотографували всі деталі, що необхідні ворогу: залізничні мости, наземні пішохідні переходи, труби та тунелі.
 
Завдяки цій інформації ворог планував здійснити диверсії на залізничніх лініях під час руху вантажних ешелонів ЗСУ, щоб зірвати постачання української зброї та боєприпасів.
 
Крім того, на вимогу російського куратора наприкінці грудня 2023 року брат і сестра навіть склали «зобов’язання» про співпрацю з співробітниками гру з метою проведення підривної діяльності проти України та надіслали фото через месенджер «Телеграм» представнику спецслужби держави-агресора.
 
Правоохоронці затримали зрадників в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України у селищі Донець на Ізюмщині.
 
Обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 133