Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Повідомлено про підозру членам орггрупи, які вирубали на Харківщині дерев на суму понад 1 млн грн та зробили на цьому «бізнес» (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи за фактом незаконної порубки дерев у лісах, перевезенні та збуті незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, 28-річний мешканець м. Богодухів вирішив заробляти на життя збутом незаконно зрубаної деревини. Чоловік, розуміючи, що самотужки втілити злочинний план у життя не зможе, залучив до протиправної схеми свою дружину і ще двох своїх знайомих.
 
Організатор керував діями групи, зокрема підшукував найбільш «зручні» місця для протиправної діяльності. Інші двоє чоловіків виконували його вказівки, у тому числі безпосередньо рубали дерева за допомогою бензопил і завантажували їх в автомобіль для подальшої доставки кінцевим покупцям. 
 
В свою чергу, дружина організатора відповідала за розміщення оголошень в інтернеті та комунікацію з «клієнтами».
 
Зловмисники діяли на території Шарівського лісництва філії «Гутянське лісове господарство» ДП «Ліси України» неподалік с. Шарівка Богодухівського району, а також на території Коломацького лісництва філії «Жовтневе лісове господарство» ДП «Ліси України».
 
Починаючи з травня 2023 року, обвинувачені встигли вирубати близько 150 дерев, серед яких дуби і клени. 
 
Сума завданої матеріальної шкоди складає понад 1 млн гривень.
 
Досудове розслідування проводить СУ ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу УКР ГУНП в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Нагадаємо, що правоохоронці викрили ділків у лютому 2024 року та повідомили їм про підозру за ч. 4 ст. 246 КК України. Наразі підозра змінена у частині кваліфікуючої ознаки — вчинення злочину організованою групою.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 135