Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Провадив господарську діяльність у взаємодії з ворогом під час окупації Куп’янщини — підозрюється директор місцевого м’ясокомбінату (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 48-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації Куп’янського району збройними силами рф директор місцевого підприємства, яке спеціалізується на виробництві м’яса і м’ясних продуктів, встановив дружні відносини із загарбниками. У серпні 2022 року підозрюваний переєстрував м’ясокомбінат у відповідності до норм законодавства рф у так званій «налоговой службе» — органі, створеному окупантами.
 
Відповідні відомості було внесено до так званого «Реестра юридических лиц, осуществляющих деятельность в Харьковской области».
 
Підозрюваний забезпечував подання звітності про результати господарської діяльності, у тому числі відомостей про співробітників підприємства, які отримували заробітну плату в російських рублях, до «налоговой службы», а також сплачував податки в казну держави-агресорки.
 
Наразі колаборант переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласнох прокуратури

кількість переглядів: 109