Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Переєстрував підприємство у відповідності до законодавства рф — викрито колаборанта (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 57-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Підозрюваний — голова місцевого виробничого кооперативу, підприємства, яке спеціалізується на виробництві яловичини. За даними слідства, під час силового захоплення збройними силами рф Куп’янського району чоловік вирішив провадити господарську діяльність у взаємодії з окупантами.
 
У серпні 2022 року колаборант подав пакет документів до так званої «налоговой службы Харковской области» і переєстрував підприємство у відповідності до законодавства рф. Відомості про це внесено до так званого «Реестра юридических лиц, осуществляющих деятельность в Харьковской области». Як наслідок — підозрюваний взяв на себе зобов’язання сплачувати податки в казну держави-агресорки.
 
Підозрюваний звітував до «налоговой службы» про результати діяльності підприємства, у тому числі передавав інформацію про співробітників, які отримували заробітну плату в російських рублях.
 
Наразі колаборант переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення його у розшук.
 
Досудове розслідування проводить Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 124