Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Неякісний ремонт шкільного укриття зі збитками в понад 300 тис. гривень — судитимуть інженерку з технічного нагляду (ФОТО)

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно інженерки з технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, в листопаді 2022 року між одним з управлінь Харківської міської ради та підприємством-підрядником було укладено договір на проведення капітального ремонту укриття однієї школи, розташованої в Основ’янському районі м. Харкова. Під час проведення контрольних обмірів виявлено невідповідність між фактично виконаними обсягами робіт та даними, зазначеними в акті приймання виконаних будівельних робіт.
 
Зокрема встановлено, що не було виконано високоякісне штукатурення поверхонь стін і стель, а також забивання вибоїв в асфальтових підлогах.
 
Інженерка з технічного нагляду, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, не перевірила відповідність станом фактичного обсягу виконаних робіт по вказаному об’єкту і підписала офіційні документи, де були зазначені неправдиві відомості.
 
У подальшому на підставі цих документів на рахунок підрядника було безпідставно перераховано понад 300 тис. гривень бюджетних коштів, чим завдано збитків замовнику — Харківській міській раді.
 
Жінку судитимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.
 
Обвинуваченій загрожує до п’яти років позбавлення волі з  позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Досудове розслідування проводили слідчі ВП № 1 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 112