Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2024

Завершено спецрозслідування стосовно ще одного псевдополіцейського з Харківщини (ФОТО)

Ізюмською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до Дзержинського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 31-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації селища Борова Ізюмського району безробітний чоловік свідомо пішов на співпрацю з російськими загарбниками.
 
У травні 2022 року він обійняв посаду «помічника оперативного чергового чергової частини пункта поліції №1 (дислокація селища Борова) Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».
 
Серед обовʼязків колаборанта було патрулювання населеного пункту, незаконне затримання та конвоюння проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, учасників АТО/ООС тощо.
 
Нині чоловік переховується від українського правосуддя на території рф. Його оголошено у розшук.
 
Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 102