Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2024

Виправдовував збройну агресію рф в інтернеті: викрито шанувальника «руського миру» (ФОТО)

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 35-річному чоловіку за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, мешканець Харкова, будучи палким прихильником «руського миру», активно ділився своєю позицією в інтернеті —  чоловік залишав коментарі до дописів у проросійських Телеграм-каналах. Зокрема, підозрюваний стверджував, що «Харьков русский город был и всегда им будет», а також бідкався, що «кроме россии, надеяться не на кого».
 
Серед іншого, чоловік писав, що у Харкові багато людей чекають приходу росії, та, перекручуючи факти, розповідав, що обстріли російськими військовими цивільної інфраструктури є цілком виправданими.
 
Також підозрюваний розповідав про утиски російськомовного населення в Харкові, ділився, як йому образливо через те, що мешканці одного із сіл, що на Куп’янщині, раділи деокупації.
 
Досудове розслідування проводять слідчі ВП № 2 ХРУП № 2 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 98