Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2024

Завершено спецрозслідування щодо колишньої поліцейської, яка під час захоплення Купʼянська перейшла на бік рф (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно експоліцейської за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

За даними слідства, влітку 2022 року обвинувачена, перебуваючи в захопленому російськими військовими м. Купʼянськ, перейшла на бік ворога. На той момент вона обіймала українську посаду, а саме була інспекторкою з ювенальної превенції сектору превенції Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області. 
 
Жінка встигла побудувати «офіційні трудові відносини» з окупаційною владою та стала «и.о. оперуполномоченного отделения по делам несовершеннолетних» в «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». 
 
Зрадниця займалась оформленням процесуальних документів відповідно до російського законодавства. Найчастіше вона відбирала «пояснення» у місцевих мешканців, завуальовано вишукуючи проукраїнськи налаштованих громадян.
 
Крім того, під час «Першого дзвоника» вона охороняла ліцей у Купʼянську, щоб свято пройшло «в русском духе». 
 
Перед деокупацією Харківщини обвинувачена отримала нову посаду — «старшего инспектора (по делам несовершеннолетних) отделения по делам несовершеннолетних отдела участковых уполномоченных полиции по делам несовершеннолетних Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)». 
 
За роботу на окупантів вона щомісяця отримувала 50 тисяч російських рублів. 
 
Обвинувачена переховується від українського правосуддя на території рф. Вона перебуває у розшуку.
 
Обвинувальний акт направлено до Червонозаводського районного суду м. Харкова.
 
За державну зраду колишній правоохорониці загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування — другий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків).  
 
Оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків), Харківське управління ДВБ НПУ.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 89