Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2024

Олександр Фільчаков на Міжнародному форумі у Римі: у центрі уваги — захист України від цинічних атак ворога та боротьба з організованою злочинністю під час війни (ФОТО)

Керівник Харківської обласної прокуратури взяв участь у Міжнародному форумі на тему «Протидія транснаціональній організованій злочинності», що проходить у Римі.
 

Серед спікерів та учасників заходу: заступник помічника Міністра оборони США з питань боротьби з наркотиками та стабілізаційної політики Джеймс Саєнц, Генеральний прокурор Чилі Анхель Валенсія Васкес, прокурор Консультативної місії Європейського Союзу Крістіана Маккіузі, а також інші правоохоронці й урядовці з США, Італії, Боснії та Герцеговини, Німеччини, Молдови, Бельгії, Бразилії, Нідерландів, Швейцарії.

 
Окрема панель на Форумі присвячена війні Російської Федерації проти України, під час якої з доповіддю виступив Олександр Фільчаков:
 

«Останнім часом Росія активізувала свої терористичні дії щодо Харкова та області, щоденно цілеспрямовано обстрілюючи з усіх видів озброєння енергетичні об’єкти, об’єкти життєзабезпечення, цивільну інфраструктуру та житлові будинки. Щоденно гинуть люди. Мешканці залишаються без світла та води».
 

На окремих прикладах керівник облпрокуратури розповів міжнародним колегам, як в умовах триваючої повномасштабної збройної агресії Росія за допомогою колаборантів, зрадників утворювала на окупованих територіях Харківщини стійкі ієрархічні злочинні об’єднання у правоохоронній сфері, освіті тощо.

 
«Ми вдячні за будь-яку допомогу та цінуємо її. І саме тому важливо, щоб ми зараз усі були разом – кожен, хто цінує життя і хто не хоче, щоб російський терор прийшов додому до інших народів, а це обов’язково станеться, якщо Україна не переможе. Щодня від російських ракет гине мирне населення. Засобів протиповітряної оборони для захисту майже немає, а в світі є, які здатні захистити Харків та зберегти життя людей. Необхідна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні», — наголосив на міжнародній арені Олександр Фільчаков.
 
 
ЄЄЄ
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 95