Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2024

Викрито колаборанта, який очолив «відділ поліції», створений окупантами під час захоплення Ізюма (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 37-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час захоплення збройними силами рф м. Ізюм місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру «правоохоронця». Починаючи з 2015 року, він встиг попрацювати на різних посадах в місцевому суді, але в 2020 році звільнився і з тих пір був офіційно безробітним.  
 
Вже при окупантах, на початку липня 2022 року, чоловік добровільно обійняв посаду «и. о. начальника отдела по борьбе с незаконным оборотом наркотиков Управления внутренних дел ВГА Харьковской области», про що було видано відповідний наказ.
 
Однак вже на початку серпня того ж року новоспечений «правоохоронець» став «и. о. начальника отделения полиции №2 (дислокация г. Изюм)» у тому ж псевдооргані.
 
Колаборант чергував на блокпостах, облаштованих російськими військовими, де перевіряв документи громадян та оглядав транспортні засоби, проводив опитування громадян, брав участь у незаконних обшуках. Крім того, чоловік займався відбором кандидатів на роботу в незаконному правоохоронному органі, затверджував внутрішні організаційні документи, проводив наради і керував роботою відділу.
 
Після деокупації колаборант втік і наразі переховується від слідства. Досудове розслідування триває, наразі вирішується питання щодо оголошення його у розшук.
 
Досудове розслідування проводиться слідчими Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 86