Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

Викрито колаборанта, який організовував проведення псевдореферендума на Харківщині (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 65-річному чоловіку у колабораційній діяльності та у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, під час окупації  Вовчанської громади на Харківщині проросійськи налаштований місцевий мешканець добровільно співпрацював з ворогом. До повномасштабного вторгнення рф на територію України він був старостою управління старостинськими округами Вовчанської міської ради.
 
У липні 2022 року він добровільно обійняв посаду «помічника начальника Вовчанського територіального управління» в окупаційній адміністрації.
 
Колаборант проводив заходи, направлені на організацію та проведення «референдуму» з метою приєднання територій Харківщини до рф в якості суб’єкта федерації.
 
Так, під час перебування у селах громади підозрюваний підшукав серед місцевих мешканців тих, хто згоден працювати у так званих виборчих дільницях для «великого русского будущего».
 
Крім того, він агітував людей обовʼязково брати участь у проведенні проросійського референдуму.
 
Правоохоронці викрили чоловіка. За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 40