Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2024

Затримано інформатора з кримінальним минулим, який допомогав ворогу послабити оборону на північному кордоні Харківщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 45-річному чоловіку за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, раніше неодноразово судимий чоловік, який проживає у прикордонному селищі Білий Колодязь, допомогав ворогу. Через месенджер «Телеграм» він почав спілкуватись з представником російської спецслужби.
 
Чоловік умисно та добровільно передавав російському куратору місця базування української армії та геолокації укріпрайонів з фортифікаційними спорудами у вказаному селищі.
 
Під виглядом пересічного громадянина він обходив прикордонну місцевість, збирав дані та надсилав представнику рф у форматі тексту із зазначенням  координат.
 
Правоохоронці задокументували щонайменше 18 фактів передачі ворогу таких даних.
 
Вказана розвідінформація була необхідна окупантам для планування бойових завдань, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.
 
Також встановлено, що чоловік має сталі проросійські погляди, тому гроші за допомогу ворогу він не отримував.
 
Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України за місцем його проживання у Білому Колодязі. Суд повністю задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 31